Why Intuity

cum sa devii mai rezilient

cum sa devii mai rezilient

Zicala spune: ce nu te omoară te întărește!

Reziliența este procesul și rezultatul adaptării cu succes la experiențe de viață dificile sau provocatoare, în special prin flexibilitate mentală, emoțională și comportamentală.

Reziliența implică transformarea unui ciclu vicios format din gânduri, acțiuni și emoții intr-un ciclu productiv, pe care oricine il poate învăța și dezvolta in timp.

Reziliența este importantă deoarece oferă oamenilor puterea necesară pentru a accepta, evalua, intelege  și depăși greutățile.

Se cunosc mai multe feluri de reziliență:

 • fizică- reprezentată printr-o revenire rapidă a corpului omenesc după un efort mare sau după ce a suferit vătămări,
 • mentală- însemnând o flexibilitate în gândire și o capacitate de evaluare a mai multor perspective
 • emoțională-acceptarea și găsirea lucrurilor pozitive chiar și în circumstanțe nefavorabile
 • socială-conectarea cu ceilalti prin lucrul în echipă,sau impactul adus în comunitate

Viața poate să nu vină la pachet cu o hartă cu diferite indicatii, dar toată lumea va experimenta răsturnări și întorsături de situatii mai mari sau mai mici, de la provocări de zi cu zi până la evenimente traumatice cu un impact mai durabil. Fiecare schimbare afectează oamenii în mod diferit. Cu toate acestea, oamenii, în general, se adaptează de-a lungul timpului la situații care le schimbă viața precum și la situații stresante - în mare parte datorită rezistenței.

Concentrarea pe patru componente fundamentale: conexiune, stare de bine, gândire sănătoasă și semnificație/importanta personala- ne poate face să ne dezvoltăm și să creștem interior, învățând din experiențele dificile și traumatice

La fel ca și construirea unui mușchi, creșterea rezistenței necesită timp ,perseverenta și intenționalitate.

Reziliența și bunăstarea emoțională pot acționa ca super-puteri atat individual , cat și în grupuri sau organizații.

Locurile de muncă pot fi extrem de provocatoare. Nu numai că există zilnic stresul slujbei în sine, prin diferitele lui provocari ,dar este si o schimbare constantă si rapida aparuta in ultimii ani la care trebuie să faceți față. O acumulare de stres și o lipsă de bunăstare emoțională,va duce la o multitudine de probleme.

Cu toate acestea, există anumiți angajați care par să prospere în circumstanțe dificile,spre deosebire de altii care nu fac fata si nu gasesc modalitatea de adaptare. Acești oameni nu se așteaptă ca totul să meargă perfect pe drumul lor și excelează în a găsi ceva bun într-o situație aparent proastă.

Ce duce la reacții atât de diferite ale oamenilor? Răspunsul poate fi găsit în inteligența emoțională și reziliență.

intuity coach

Ce se cere la locul de muncă :

 • Este nevoie de o forță de muncă care poate face față schimbării: Avem o rezistenta crescuta la schimbare pentru că ne poate răni. Transformarea, mai ales atunci când este rapida si nedorita, îi poate face pe oameni să se simtă inconfortabil. Unii oameni se pot simți trădați. Alții pot fi pur și simplu speriați de noul mod de lucru,de viata,pe care îl pot aduce schimbările.

Deciziile impuse oamenilor rapid, fără timp să se obișnuiască cu ideea sau să se pregătească mental pentru consecințe, sunt în general supuse unei rezistente. Este întotdeauna mai ușor să spui nu mai întâi decât să spui da. Spui Nu, pentru că ți-e frică să nu pierzi ceva ce ai deja și ai luptat pentru asta.

 • Este nevoie de angajați care sunt capabili să comunice eficient si inteligent
 • Este nevoie de dezvoltarea unor relații eficiente de colaborare: Unul dintre beneficiile majore ale rezilienței este că permite oamenilor să-și dezvolte relațiile între colegi, ceea ce duce la o muncă în echipă mult mai bună
 • Este important sa avem grija de sănătatea fizică: Există legături strânse între sănătatea mentală și fizică a unei persoane, astfel încât este crucial sa putem avea un echilibru bun între viața profesională și viața privată

Oamenii rezistenți au adesea o serie de caracteristici diferite care îi ajută să facă față provocărilor vieții. Unele dintre semnele de rezistență includ:

 • Se cauta persoana cu o mentalitate de supraviețuitor indiferent de circumstante,cu un echilibru interior ce rezista la provocari, si cu abilități de rezolvare a problemelor,cu multa incredere in sine
 • Compasiune de sine: Un alt semn de reziliență este manifestarea autoacceptarii și a compasiunii de sine.
 • Reglare emoțională eficientă: Reziliența emoțională implică capacitatea de a regla emoțiile în perioadele de stres. Oamenii rezilienți sunt conștienți de reacțiile lor emoționale, si sunt, de asemenea, capabili să-și calmeze mintea și să-și gestioneze emoțiile atunci când au de-a face cu experiențe negative, ei păstrează un sentiment de optimism chiar si atunci când vremurile sunt grele. Pentru că sunt rezistenți emoțional, înțeleg că adversitatea și emoțiile dificile nu vor dura pentru totdeauna.

Cum să devii mai rezistent/ rezilient

 • Reformulează gândurile negative: oamenii rezistenți sunt capabili să privească situațiile negative în mod realist, dar într-un mod care nu se concentrează pe vină sau gândirea asupra a ce nu poate fi schimbat
 • Concentrează-te pe ceea ce este în controlul tău: nu poți controla lumea..sper că știi asta deja; te poți controla doar pe tine daca înveți cum să faci asta. Singura cale de urmat acum este să iți schimbi atitudinea, să ajustezi gândurile și să creezi vise noi prin flexibilitate și optimism
 • Învață din greșelile și succesele tale: Ce ești capabil să faci și altora le este frică? Cum te face asta să te simți? Îți recunoști curajul?
 • Fă un pas înapoi pentru a obține o perspectivă mai largă
 • Încearcă să fii flexibil
 • Vorbește cu un specialist

intuity coach
My role as a certified Coach is to help you increase your confidence, both professionally and personally, by identifying possible blockages, gaining clarity, aligning your goals with your values, thus discovering your desired potential. I use a psychological approach that helps you develop self-understanding, pinpoint and tackle psychological blocks to change.

Contact

Book a free discovery call

Contacteaza-ma

+40 723 652 817