Why Intuity

Curajul de a fi tu însuți!

Curajul de a fi tu însuți!

E o legătură strânsă între nesiguranță și frică. Adresează-te nesigurantelor tale și vei da de frici, și invers, adresează te fricilor și vei identifica lipsa ta de încredere în tine.

Ți-e frică pentru că nu ești sigur pe tine în general, de cele mai multe ori plecăm de la faptul că tu nu te cunoști pe tine în primul rând și atunci tinzi să înclini mai degrabă  către ceva rău decât către ceva bun. Nesiguranța de sine clar atrage necunoașterea personală și din faptul că nu ști cum vei reacționa și atunci mai bine nu reacționezi deloc sau te retragi.

AȘADAR, UNDE ÎNCEPE FRICA:

În copilărie: prima data ne e frică de întuneric, de monștrii de sub pat... Părinții pot ajuta la amplificarea acestei temeri sau la diminuarea ei în timp.. Apoi ne e frică de străini și de cei ale căror reacții nu le înțelegem, ne e frică de răspunsurile lor, ne e frică de respingere.

Mulți dintre noi am fost învățați încă de la o vârstă fragedă de către părinți, profesori să ne definim prin ceea ce cred ceilalți despre noi. , devenind apoi acest lucru principalul motivator pentru majoritatea tiparelor noastre de comportament .Ca urmare, în loc să învățam să construim stima de sine pe baza valorilor noastre interioare, este posibil să fi dezvoltat un sistem de convingeri conform căreia valoarea ta este determinată de opiniile altora.

Ne e frică de moarte și că atare de orice boală.

Pentru a ne „proteja”, deseori proiectăm emoții pe care nu le simțim cu adevărat, acționăm pentru a le face pe plac altora sau spunem lucruri pe care nu le credem cu adevărat.

Ne e frică că nu vom reuși,de cele mai multe ori bazandu-ne pe ce am văzut/auzit la alții, asta ducând la șubrezirea încrederii în noi înșine și în capacitățile noastre, și dacă acestea sunt insuficient dezvoltate, atunci frica este mai puternic reprezentată decât esența noastră, deci nu mai știm cine suntem cu adevărat pentru că nu am avut nici măcar curajul de a ne întări această încredere..

Ne este frică că nu putem avea control asupra unei situații în loc să înțelegem că majoritatea situațiilor nu pot fi controlate, și singurul control pe care îl putem avea este asupra noastră, a reacțiilor, comportamentului, emoțiilor pe care le avem în diferite situații, și acestea se învață și educă în timp

De ce e mult mai ușor să cedezi fricii chiar dacă este nejustificată decât să îmbrățișezi curajul?

intuity coach

Ai nevoie de curaj pentru a-ți exprima adevăratul sine,pentru a fi autentic?

A fi tu însuți este singura modalitate de a-ți găsi scopul vieții, iar a fi aliniat cu scopul tău ,este singura modalitate de a prospera și de a-ți găsi împlinirea. Cunoașterea ta, a valorilor, priorităților, speranțelor și viselor tale este esențială pentru a-ți depăși temerile și a deveni cea mai bună versiune a ta.

 

Curaj mi se pare că înseamnă să fii autentic , să ai o voce proprie și să o exprimi.

A avea curaj înseamnă să iți asumi să trăiești după principiile și valorile importante pentru tine, înseamnă a avea tărie de caracter și coloană vertebrală.

A avea curaj înseamnă să învingi permanent acea voce critică interioară care iți repetă ce greu este, câte obstacole vei întâlni, cum au eșuat și alții și de ce crezi tu că vei învinge unde alții nu au reușit,ce vor spune alții despre tine, ce se va întâmpla dacă nu reușești etc.

Mai apare și acest aspect al importanței părerii altora în viața noastră. Mulți continuă să se uite la alții și să caute confirmare, validare de la părinți, prieteni etc. cel mai important este să înțelegeți că ceilalți au proprile lor vieți cu bune și cu rele și cei de la care așteptați validare fie nu pot să ofere acest lucru, fie nu știu, fie nu vor. Cumulate cu faptul că să zicem că încerci să faci ceva și vei întâmpina niște obstacole care ar putea fi rezolvate rapid dar prin teama de ce vor spune ceilalți aceste obstacole vor fi de netrecut.

Câteodată curajul este acea voce interioară care la sfârșitul zilei iți spune: e în regulă, voi mai încerca și mâine!

Deci, cum îți găsești propria expresie?

Unii își cunosc drumul de la o vârstă fragedă, le spunem persoane talentate cum ar fi muzicienii, artiștii și sportivii. Dar există și cei care merg pe diferite drumuri în căutarea pasiunii. Mulți oameni se ascund de ei înșiși, pretind că sunt cine nu sunt și acționează în moduri care îi fac pe alții fericiți, dar nu pe ei înșiși și uită cine sunt... și își pierd strălucirea interioară.

 

  • Să nu te dai bătut chiar daca astăzi ceea ce ți-ai propus nu ți-a ieșit, să încerci și mâine și poimâine și până iți iese ceea ce iți dorești, să ști apoi să faci diferența intre ceea ce iți dorești cu adevărat și ceea ce poți schimba pentru a putea obține ce vrei.
  • Să aliniezi apoi dorințele, idealurile cu valorile tale.
  • Să creezi un plan de acțiune temeinic și realizabil.
  • Să fi apoi responsabil de ducerea la îndeplinire a planului și să nu te abați de la drum în ciuda obstacolelor, și a factorilor nefavorabili exteriori.
  • Să fi conștient că orice plan se poate revizui și replia pe dorințele tale prezente.
  • Să ști că nu ești singur în ceea ce iți dorești să faci și poți cere oricând ajutor pentru ca drumul tău să fie mai ușor, mai lin și mai plăcut .

intuity coach
My role as a certified Coach is to help you increase your confidence, both professionally and personally, by identifying possible blockages, gaining clarity, aligning your goals with your values, thus discovering your desired potential. I use a psychological approach that helps you develop self-understanding, pinpoint and tackle psychological blocks to change.

Contact

Book a free discovery call

Contacteaza-ma

+40 723 652 817