Why Intuity

Încrederea în sine

Încrederea în sine

Ești o persoană încrezătoare? Ai fost întotdeauna încrezător?

Încrederea în sine este vitală în aproape fiecare aspect al vieții noastre, și totuși mulți oameni se luptă să o găsească. Din păcate, acesta poate fi un cerc vicios: persoanele cărora le lipsește încrederea în sine este mai puțin probabil să obțină succesul care le-ar putea oferi mai multă încredere. Comportamentul unei persone încrezatoare! 1. Fă ceea ce crezi că este corect, chiar dacă alții te critică pentru asta. 2. Să fii dispus să-ți asumi riscuri și să mergi mai departe pentru a realiza lucruri tot mai bune. 3. Admiterea greșelilor și ce am învățat din ele 4. Acceptarea complimentelor cu usurinta.

Comportamentul persoanei cu încredere în sine scăzută:

Traiesti viata pe baza a ceea ce cred alții.

Rămâi în zona ta de confort, temându-te de eșec și evitând riscurile.

Așteptand ca alții să te felicite pentru realizările tale.

Respingerea complimentelor.

intuity coach

Ai incredere in tine? Ai fost tot timpul Increzator in tine si cu stima de sine ridicata?

Eram o persoană foarte timidă, cu o stimă de sine scăzută. A fost atât de scăzuta încât am fost influențata de fiecare persoană care a venit în viața mea. Eram absolut sigură că ceilalți erau mai buni decât mine în toate privințele: de la cum arătam la o cum profesam și asta mi-a influențat toate relațiile și profesia. În schimb, eram „încrezătoare” că alții erau mai buni în orice aspect  posibil.

 Habar n-aveam ce valoare aveam. Habar n-aveam ce persoană prețioasă sunt, pentru că nimeni nu m-a încurajat și pentru că nu i-am lăsat pe ceilalți să vadă cum sunt eu cu adevarat, pentru ca, desigur, habar n-aveam ce este asta.

Nu am fost în stare să ma cunosc cu adevărat. Am aflat despre valoarea de sine, stima de sine și încrederea in fortele proprii dupa 30 de ani. Ceea ce m-a salvat a fost că știam adânc  în interiorul meu, că sunt o persoană bună, amabilă, iubitoare, grijulie, frumoasă și inteligentă. Eram un diamant neslefuit. Mi-au trebuit ani de zile să cladesc stima de sine și încrederea in mine. Mi-am început călătoria în viață cu o încredere de -100, am ajuns la 30de ani pe la 0 și de atunci am început să construiesc cărămidă cu cărămidă stima de sine, respectul de sine și încrederea in mine, si inca construiesc. Dar stii ce? Este mai bine să construiești de la 0 la 100 decât de la -100 la 0. Această parte negativă este plină de credințe negative, cu voci critice pe care le auzi de la altii si ti le insusesti repede. Acum știu cine sunt când mă privesc în oglindă din interior spre exterior. Puteți vedea transformarea în pozele mele, puteți vedea asta în atitudinea mea, în felul meu de a fi, în curajul meu: de a gândi în afara credintelor limitative și de a părăsi zona de confort. O transformare uriașă care mi-a luat atâția ani și atât de multă nefericire mai ales partea de la -100 la zero. Acum puteți învăța din asta și puteți fi ghidați să deveniți mai încrezători mai repede și fără probleme.

Dacă puteți învăța de la mine ceva ar fi:

1.Identifică-ți gândurile negative care ar putea suna astfel: „Nu pot face asta”, „Cu siguranță voi eșua”, „nimeni nu vrea să audă ce am de spus”. Această voce interioară este negativă și vă va împiedica să obțineți o stimă de sine ridicată și o mai mare încredere în forte proprii. Fii confortabil cu frica. S-ar putea să credeți că persoanele care au încredere în sine nu se tem niciodată. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Poate că frica ta este: să vorbești în fața unui grup, să te prezinți cuiva pe care nu-l cunoști sau să îi ceri șefului tău o mărire sau sa invite o fata la o cafea... Ia-o încet și pas cu pas.

Fii răbdător și bun cu tine. Uneori te duci înapoi pentru a merge înainte. Câștigarea încrederii în sine nu se întâmplă peste noapte. S-ar putea să încercați ceva nou și să nu reușiți. Dacă este posibil, incearca sa  vezi ce lecții sunt de învățat. Încrederea în sine trebuie să fie cultivată și crescută treptat.

2 .Transformați-vă gândurile negative in gânduri pozitive. Începeți doar cu câteva gânduri pozitive pe zi. Conectează-te cu cei din jur, indiferent dacă sunt din familie sau prieteni. Știi deja că trebuie să stai departe de oamenii care te fac să te simți rău.

Chiar și membrii din familie bine intenționați, cu opiniile lor despre ceea ce „ar trebui” să faci, pot fi distructivi pentru încrederea în sine, așa că tine-i la distanță mai ales în primele etape ale transformarii intr-o persoana mai increzatoare.

3.Invatați din greșeli. Amintiți-vă că nimeni nu este perfect. Chiar și cei mai încrezători oameni au nesiguranțe. Dacă ați făcut o greșeală, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să o recunoașteți, să vă cereți scuze și să faceți un plan pentru a o evita în viitor. Nu lăsați o greșeală mica să vă facă să credeți că nu aveți ce trebuie pentru a fi încrezători.

4.Nu te mai compara cu ceilalți. Dacă doriți să vă mariti încrederea în sine, atunci trebuie să vă concentrați asupra îmbunătățirii propriei vieți în bine. Dacă doriți să vă construiți încrederea, atunci trebuie să știți că va exista întotdeauna cineva care este mai drăguț, mai inteligent și mai bogat decât dvs., la fel cum va exista întotdeauna cineva mai puțin atractiv, mai puțin inteligent și mai puțin bogat; toate acestea sunt irelevante dar ceea ce este relevant este grija pentru propriile obiective și vise.

Este posibil să vă lipsească încrederea, deoarece sunteți convins că toți ceilalți sunt mai bine decât sunteți, așa cum v-am spus că eu am făcut atât de mult timp gresala de a ma subestima. Amintiți-vă însă că toată lumea are căi diferite în viață și nu suntem aici pentru a ne compara cu ceilalți.

5.Evitați perfecționismul. Perfecționismul te face să nu te simți suficient, doar te paralizează și te împiedică să îți atingi obiectivele. Dacă simți că totul trebuie să fie perfect, atunci nu vei fi niciodată cu adevărat fericit cu tine sau cu circumstanțele tale.

6.Exersează recunoștința. Adesea, la rădăcina lipsei de încredere se află sentimentul că nu este suficient ceva, indiferent dacă este vorba de validare emoțională, noroc sau bani. Recunoscând și apreciind ceea ce aveți, puteți combate sentimentul de a fi incomplet și nemulțumit. Găsirea păcii interioare va face minuni pentru încrederea ta. Ia-ți puțin timp să te gândești la ce oameni din viața ta te fac să te simți bine. Faceți-vă un obiectiv pentru a petrece mai mult timp cu oameni care împărtășesc aceeași viziune ca dvs.

7.Căutați să-i ajutați pe ceilalți. Când știi că ești amabil cu oamenii din jurul tău, îți vei spori încrederea în tine. Găsiți o modalitate de a ajuta pe alții să facă parte din rutina dvs. săptămânală. Frumusețea în a-i ajuta pe ceilalți îți va construi încrederea, pentru că vei vedea că ai multe de oferit.

Cum îți poți începe călătoria pentru a fi suficient de încrezător pentru a-ți urmări visele?


  • În primul rând: acceptați complimentele cu grație. Multe persoane cu o stimă de sine scăzută au dificultăți în a primi complimente; presupun că persoana care le complimentează este fie rautacioasa, fie minte. Dacă vedeți că răspundeți la un compliment rotindu-vă ochii, spunând „Da, bine” și fără a crede că este posibil, ar trebui să vă reformulați răspunsul la complimente. Puneți-o la inimă și răspundeți pozitiv. (A spune „mulțumesc” și a zâmbi funcționează bine) și lucrați pentru a ajunge la punctul în care sunteți capabil să acceptați cu adevărat complimentul din suflet. Vei vedea cât de bine te vei simți după aceea! Nu este atât de greu, nu-i așa?

 

  • În al doilea rând: stabiliți obiective care vă valorifică punctele forte, care vă reduc punctele slabe, care deschid portile unor noi oportunități și începeți să identificați primul pas pe care trebuie să îl faceți. Asigurați-vă că este un pas foarte mic, deoarece împărțirea obiectivelor mari în pași mai mici le face să pară mult mai accesibile. De asemenea, vă oferă posibilitățile de a vă urmări progresul și de a reflecta cât de departe ați ajuns deja si de a va bucura de fiecare pas.
  • În al treilea rând: cereți ajutor și îndrumare unui coach (eu de exemplu J) pentru a vă sprijini, încuraja, recunoaște și a vă ține responsabili de noul dvs. plan de a deveni versiunea încrezătoare a dvs.

Dacă ați găsit ceva util în cuvintele mele, vă rog să-mi spuneți, haideti sa discutam despre asta! Si nu uitati sa va abonati la newsletter pentru a primi mai multe articole interesante!


intuity coach
My role as a certified Coach is to help you increase your confidence, both professionally and personally, by identifying possible blockages, gaining clarity, aligning your goals with your values, thus discovering your desired potential. I use a psychological approach that helps you develop self-understanding, pinpoint and tackle psychological blocks to change.

Contact

Book a free discovery call

Contacteaza-ma

+40 723 652 817