Why Intuity

Concentrează-te pe punctele tale forte, concentrează-te pe succes

Concentrează-te pe punctele tale forte, concentrează-te pe succes

Cum să-ți găsești punctele forte

Toată lumea are puncte forte și fiecare este unic prin talentele, cunoștințele și abilitățile sale care îl ajută să facă tot ce se poate mai bine în fiecare zi. Cheia este să identificați aceste puncte forte și să petreceți timp pentru a le dezvolta atent,cu grija, concentrându-vă asupra modului în care vă vor ajuta în eforturile dvs. actuale și viitoare, atât în ​​interiorul, cât și în afara locurilor de muncă.

Punctele forte sunt cea mai mare oportunitate pe drumul spre succes, sunt toate acele calități care te fac sa iesi în evidență sau sa fii remarcat într-un mod foarte pozitiv, deblochează cheia spre potențialul ridicat, permițându-vă să lucrați mai inteligent și mai productiv și vă ajută să mențineți un echilibru mai bun între muncă și interesele personale.

Primul pas în construirea punctelor forte este identificarea acestora

Nu acordăm suficientă atenție punctelor forte pentru că suntem obișnuiți sa ne concentram să ne îmbunătățim punctele slabe. Totusi s-a observat ca schimbarea perspectivei de la a privi la ce este slab si trebuie rezolvat ; la ceea ce exista deja si poate fi imbunatatit, poate duce mult mai usor la atingerea obiectivelor dorite pentru ca suntem deja constienti de cee ace avem bun si putem contrui plecand de la o perspectiva pozitiva.

intuity coach

Ce vă oferă cea mai mare energie?

Putem denumi puncte forte tot ceea ce tine de:

 • Experiență
 • Talente
 • Abilități soft — Competențe precum rezolvarea problemelor, influențarea, formarea echipelor, negocierea, gestionarea etc.
 • Educație/formare
 • Fiabilitate
 • Flexibilitate- se referă la cineva care se poate adapta rapid la schimbare
 • Optimism
 • Spontaneitate
 • Orientare spre echipă
 • Comunicativ
 • Conștient emoțional
 • Empatie
 • De încredere
 • Orientat către soluții etc

Ce puncte forte am pe care le-aș putea întări?

 • Gândește-te la cel mai bun prieten al tău sau la cineva pe care îl admiri mult și fă o listă cu toate punctele forte personale pe care crezi că le are acea persoană. Apoi scrie o listă cu punctele slabe.

În timp ce de cele mai multe ori lista de pro este lungă și plină de sentimente și declarații grozave, lista de contra include de obicei un lucru sau două.

 • Repeta aceeași sarcină, dar de data aceasta scrie o listă cu punctele tale tari și punctele slabe pe care crezi că le ai. Rezultate? Lista punctelor forte este minimă, în timp ce lista punctelor slabe este de două ori mai lungă.

A face o listă cu punctele tale tari și punctele slabe este un exercițiu util care poate ajuta la încurajarea unei  varietăți de schimbări pozitive cognitive și comportamentale.

 1. Construirea constientizarii de sine
 2. Ajută la înțelegerea altor perspective
 3. Apreciere crescută pentru zonele pe care este posibil să le fi subestimat anterior

Ceea ce considerați energizant și motivant este, de asemenea, crucial în determinarea punctelor voastre forte.

De ceea ce esti atras si pui pasiune te va face sa te simți energizat, împlinit și împuternicit.

Când ne punem punctele forte la lucru, suntem mai fericiți, mai încrezători și mai capabili să ne atingem obiectivele. Ne simțim motivați să facem o muncă excelentă și să devenim indivizi, echipe și organizații implicați și productivi. Când nu știm care sunt punctele noastre forte, pierdem timp prețios cu lucruri care ne epuizează.

Unde te descurci cu energie, motivație și optimism?

Concentrează-te pe punctele tale forte, concentrează-te pe succes

Abordările bazate pe punctele forte valorifica  capacitatea, abilitățile, cunoștințele, conexiunile și potențialul indivizilor și comunităților.

A te concentra asupra punctelor forte nu înseamnă a ignora provocările sau a transforma luptele în puncte forte.

Când a fost ultima dată când ai fost în flux și ai iubit ceea ce făceai?

Există dovezi că utilizarea unei abordări bazate pe punctele forte îmbunătățește relatiile sociale și crește bunăstarea individului, se vede cum omul se concentreaza mai mult pe a imbunatatii ceva ce deja exista si simte ca face acest lucru pentru el insusi.

Demonstrându-vă punctele forte la locul de muncă, vă creșteți șansele de a obține o mărire de salariu sau o promovare. Folosim conștientizarea emoțională pentru a contribui la relații bune cu colegii, flexibilitatea de a ne adapta la noi proceduri și schimbări neașteptate și spontaneitatea pentru a îmbunătăți productivitatea. 

O mulțime de dezvoltare profesională se concentrează pe negativ: ceea ce faci rău și trebuie să corectezi. Dar concentrarea pe punctele forte oferă în schimb o modalitate puternică de a crește.


intuity coach
My role as a certified Coach is to help you increase your confidence, both professionally and personally, by identifying possible blockages, gaining clarity, aligning your goals with your values, thus discovering your desired potential. I use a psychological approach that helps you develop self-understanding, pinpoint and tackle psychological blocks to change.

Contact

Book a free discovery call

Contacteaza-ma

+40 723 652 817