Why Intuity

Ești sigur pe tine și te exprimi cu încredere?

Ești sigur pe tine și te exprimi cu încredere?

Încrederea în noi înșine, vine din felul în care gândim și simțim despre noi înșine,vine din acceptarea corpului și a minții (stima de sine) și din încrederea în abilitățile, talentele, calitățile și experiențele noastre.

Siguranța de sine este o trăsătură pe care majoritatea oamenilor și-ar dori să o aibă.

Încrederea în sine este o stare de spirit.

Încrederea în noi înșine face parte din rezultatul modului în care am fost crescuți. Învățăm de la alții încă de la vârste mici cum să gestionăm diferite situații și ne lăsăm influențați de modul în care am fost obișnuiți să gândim și să acționăm în funcție de mediul în care am crescut și ne-am format.

Prin urmare, încrederea este un rezultat al experienței și învățării noastre.

Încrederea scăzută în noi înșine poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv:

Frica de necunoscut,de critică, o nemulțumire față de aspectul personal (stima de sine), lipsă de pregătire, acordarea de prea mare de importanță asupra părerii celorlalți, tendință spre perfecționism etc.

Încrederea excesivă poate fi, de asemenea, o problemă atunci când începi să crezi că poți face orice fără a avea abilitățile, pregătirea și cunoștințele necesare. În aceste situații, excesul de încredere poate duce la eșec. A fi prea încrezător înseamnă, de asemenea, a fi văzut de alții ca arogant sau egoist.

 Încrederea în noi înșine se referă și la modul în care ne vedem capacitatea de a îndeplini roluri, funcții și sarcini, de a face față diferitelor provocări ale vieții cu optimism,siguranță și multă conștientizare.

Oamenii încrezători par să fie împacati  cu ei înșiși și cu munca lor. Ei oferă și inspiră încredere .Toate acestea sunt calități atractive pentru cei din jur care îi percep că pe niste oameni echilibrați și siguri pe ei, cu un comportament fară cusur.

Siguranța de sine nu este o trăsătură fixă înnăscută. Aceasta este o abilitate care poate fi dobândită și îmbunătățită în timp indiferent de modul în care am fost crescuți sau de felul în care ne-am lăsat influențați de credințele limitative ale celor din jur pe care chiar le-am îmbrățișat că fiind ale noastre.

În ce domenii ale vieții tale te simți în siguranță? Ești sigur pe tine și te exprimi cu încredere?

Siguranța de sine în viața socială poate fi dezvoltată prin practică în diferite situații fie legate de muncă (grupuri, echipe), fie personale (prieteni, noi cunoștințe). Pentru unii, implicarea în conversații diferite, în medii diferite este mai ușoară decât pentru alții, dar cu ceva practică și cel mai important ,cu dorința de a deveni mai încrezători, indivizii pot observa structura și fluxul conversațiilor înainte de a participa și pot pregăti întrebări și subiecte înaintea discuțiilor propriu zise pentru a exersa. Practicarea indiferent de micile greșeli apărute, exersarea permanentă a comunicării sociale vă ajută, de asemenea, la îmbunătățirea inteligenței emoționale .

În afara contextelor sociale, încrederea se câștigă prin realizări personale și profesionale, prin muncă și perseverență,prin folosirea talentelor și abilitaților și prin dezvoltarea permanenta .

Cât de încrezător ești în carieră și muncă?

Încrederea poate avea un impact mare atunci când vine vorba de avansarea în carieră. Oamenii cărora le lipsește încrederea în sine tind să se îndoiască de deciziile lor, să evite să-și asume riscuri, provocări, ei tind să pună la inimă criticile neconstructive și  își pot influența comportamentul ,sau  își pot încetini ascensiunea în carieră.

Image

Cât de încrezător ești în ambițiile, obiectivele și capacitatea ta de a reuși?

Aveți?

Comunicare mai bună – când sunteți încrezător, vă este ușor să puneți întrebări sau să împărtășiți idei

Concentrare orientată spre soluții - Dacă aveți încredere în sine, este mai probabil să găsiți soluții care vă ajută să construiți încrederea în rândul colegilor/șefilor

Deschidere către feedback - Pentru oamenii încrezători, învățarea din greșeli este o modalitate de a crește

Reziliență mai mare - Cei care sunt încrezători își folosesc punctele forte și preiau controlul pentru a depăși obstacolele, simțindu-se mai pregătiți pentru a face față situațiilor stresante.

Ce iți place cel mai mult la tine?

Siguranță de sine înseamnă să ai încredere în propria judecată, în abilitățile și talentele tale, înseamnă să te prețuiești pe tine însuți și să te simți demn,suficient de bun, indiferent de defectele tale sau de modul în care te văd ceilalți.

Ești încrezător în a face schimbări necesare sau de dorit în viața ta?

Recunoașteți declanșatorii spiritului critic și stereotipurile cum ar fi:

  • Nu sunt suficient de bun.
  • Probabil că voi eșua.
  • Nu poți face asta.
  • Nu vreau să îmi asum riscuri.
  • Dacă în mod natural nu ești bun la asta, încetează să o faci.
  • Nu e vina mea.
  • De ce să încerci dacă nu se schimbă nimic?

Dezvoltarea unei mentalități de creștere prin schimbarea perspectivei:

Poți fi atent la triada: gând-emoție-comportament, și poți schimba un gând care te trage înapoi sau o emoție negativă  și atunci această triadă se va schimba, deci comportamentul va fi diferit și se va apropia de al unei persoane încrezătoare în sine și în ceea ce este capabil.

Vizualizează cine vrei să devii, cum iți imaginezi că ai fii tu dacă ai avea mai multă încredere în tine?

Exersează chiar daca mai și greșești și învață din greșelile tale.

Schimbând comportamentul tău vei putea să acționezi diferit dintr-o perspectivă nouă de persoană sigură.

S-ar putea să nu poți schimba întotdeauna ceea ce se întâmplă în jurul tău, dar întotdeauna ai opțiuni

despre cum reacționezi sau cum privești situația.

 Întreba-te cum poți vedea lucrurile diferit sau care este costul pentru tine pentru a rămâne în aceeași mentalitate fixă..

Cel mai important factor în dezvoltarea unei mentalități de creștere este să începeți să practicați acest lucru făcând primul pas în acțiunea dvs.

Ce ai învățat tu însuți din acea experiență?

Ce schimbări poți face data viitoare?

Ce vă poate ajuta să atingeți acest obiectiv?

 

O remediere rapidă poate să nu ajute pe termen lung. Dacă te simți dezamăgit și lucrurile nu par să se îmbunătățească, merită să vorbești cu cineva care știe cum să te ajute.


intuity coach
My role as a certified Coach is to help you increase your confidence, both professionally and personally, by identifying possible blockages, gaining clarity, aligning your goals with your values, thus discovering your desired potential. I use a psychological approach that helps you develop self-understanding, pinpoint and tackle psychological blocks to change.

Contact

Book a free discovery call

Contacteaza-ma

+40 723 652 817