Why Intuity

Conștientizare + Responsabilizare = Transformare

Conștientizare + Responsabilizare = Transformare

De unde incepe transformarea?

 

Numeroase probleme apar în mediul de business, antreprenorial și organizațional, probleme ce pot împiedică funcționarea eficientă, ceea ce duce la neatingerea performanței.

În urma experienței , lucrând cu diferiți clienți, din diferite medii de activitate, de la companii până la cabinete medicale, și din diferite țări, am constatat că doar 40% din potențialul unei persoane este folosit zi de zi la locul de muncă. Și asta din varii motive depinzând de domeniul de activitate, de mediul de lucru etc.

Clienții au răspuns la întrebarea legată de eficiență subliniind motivele pentru care nu sunt mai performanți: mediul de lucru, lipsa oportunitatiolor, conducerea, temerile de necunoscut, de ziua de mâine, de schimbări,etc

 Pentru aceste probleme des întâlnite există acum soluții ce pot preveni și rezolva provocările care împiedică sau tărăgănează drumul spre succesul companiilor.

O echipă  este un sistem deja format ,un organism viu, cu nevoi, dorințe, resurse, dinamică și reușite proprii și cel mai important: este format din oameni cu valori, cu nevoi cu puncte forte, cu așteptări.

Performanța acestui sistem înseamnă că fiecare individ funcționează atât unitar cât mai ales în grup în cel mai bun mod cu putință. Cum ar fi posibil acest lucru? Cum este în echipa ta?

Managementul / leadershipul echipei a fost întotdeauna un punct de atenție sporită pentru orice organizație. Reușitele atinse de echipă influențează nivelul de performanță al companiilor, indiferent de specificul lor. Sunt momente în activitate când ne întrebăm: “De ce nu funcționează așa cum este  de așteptat să se întâmple?” Este întrebarea care deschide curiozitatea către găsirea de soluții:

intuity coach

1. Conștientizarea

Un instrument prin care ne putem dezvolta abilitățile și nivelul de conștientizare este coachingul.

Pe măsură ce nivelul de conștientizare și de înțelegere cresc, clientul începe să dispună de noi opțiuni , de noi perspective care duc la acțiuni noi și inspirate.

Este un instrument extrem de eficient în descoperirea adevăratelor valori şi puncte forte fără de care performanţa nu poare fi optimizată, pentru că valorile personale reprezintă busola internă a fiecăruia dintre noi.

intuity coach

• Ce ar însemna pentru tine să obții ceea ce îți dorești? • Ce ar face asta pentru tine? • Ce experiență ai vrea să ai? • Ce lipsește care te face să vrei...? • Ce te oprește? • Ce te sperie? • Ce te motivează? • Ce alegeri ai? • La ce tânjește inima ta?

Aceste întrebări ne stimulează conștientizarea, ne ajută să realizăm ce este și ce ne dorim cu adevărat.

De multe ori obstacolele interioare sunt mai descurajatoare decât cele exterioare, iar conștientizarea este primul pas spre a evolua, de a depăși acele blocaje interioare.

Suntem capabili să controlăm doar situațiile de care suntem conștienți. Putem să ne gândim la procesul de conștientizare ca la folosirea unei lupe care ne mărește focusul asupra a ceea ce este, ajutandu-ne să avem mai multă claritate asupra situației.

În momentul în care conștientizezi ceea ce simți și ceea ce gândești, poți să iți schimbi atitudinea și comportamentul. Reacțiile tale vor fi mai clare, conștiente, pe măsură ce vei observa mai mult.

Având claritate, ne descoperim calitățile, punctele forte și în același timp vedem și obstacolele interioare care ne blochează.

Mai departe, această conștientizare a ceea ce ești, ce vrei, ce crezi, ce simți, ce te împiedică, ce te ține blocat, duce la acceptare și autenticitate. Astfel, alegi cu responsabilitate și asumare tot ce alegi să faci.

Da-ți voie să pornești în acest proces de învățare!

Prin conștientizarea a ceea ce suntem, ce valori avem, ce puncte forte și ce obstacole interioare avem, putem relaționa cu ceilalți cu curiozitate, fară prejudecăți, în același timp fară a ne încălca propriile principii. Astfel, vom avea colaborări și parteneriate de success, bazate pe încredere și susținere.

Conștientizarea a ceea ce suntem cu adevărat și a cum relaționăm cu ceilalți, ajută la dezoltarea noastră ca persoane autentice, flexibile, cu o atitudine deschisă și pozitivă.

2. ASUMAREA RESPONSABILITĂȚII: O evoluție reală și autentică are loc atunci când ne asumăm responsabilitatea față de ceea ce descoperim și punem în practică: acțiuni, pași concreți care să ne ducă către obiectivele noastre.

După descoperirea noilor perspective bazate pe alinierea obiectivelor cu valorile personale, obiectivul coach-ului devine acela de a sprijini clientul în acțiunea pe care o întreprinde. Stabilirea pașilor necesari și mai apoi a modului de acțiune astfel încât călătoria spre obiectiv să fie facilă și realizabilă.

Bineînțeles că după ce ne identificăm situația reală,pe care noi dorim să o schimbăm,  vrem să aflăm cum să ajungem unde ne dorim. Acesta este unul din momentele cheie în coaching , este locul unde începe cu adevărat transformarea.

Lasă-te ghidat în transformarea ta:

 

 https://calendly.com/roxy-borcsa/free-call


intuity coach
My role as a certified Coach is to help you increase your confidence, both professionally and personally, by identifying possible blockages, gaining clarity, aligning your goals with your values, thus discovering your desired potential. I use a psychological approach that helps you develop self-understanding, pinpoint and tackle psychological blocks to change.

Contact

Book a free discovery call

Contacteaza-ma

+40 723 652 817